Direktlänk till inlägg 5 januari 2010
PaprikaKyckling
4 port
•4 tinade kycklingfiléer
•salt
•peppar
•matfett till stekning
Paprikasås:
*1 gul lök
*1 röd paprika
*1 gul paprika
*½-1 pkt bacon
*Matfett eller olja till stekning
*1 tsk paprikapulver
*1 hönsbuljontärning
*2½ dl vatten
*2½ dl grädde (gärna matlagningsgrädde)
*1 klick dijon senap
*1 klyfta pressad vitlök
*curry efter smak
•maizena till redning
Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna.
Salta och peppra.
Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär bacon i små bitar. Fräs detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, pressad vitlök, vatten, grädde och en klick dijonsenap, ta cyrry efter smak. Låt detta småkoka ca 5-10 min.
Lägg kycklingen i såsen och låt koka tillsammans under lock ca 15 minuter.
Red såsen med Maizena.
Servera med ris.
Ja nu är jag lite sugen på att åka igen, och efter att jag och K pratat igår om vad vi skall köpa till Sebbe i födelsedagspresent, (fyller 9 år 21:e feb) så kom jag på den briljanta ideen att vi myser till det lite med en Ullaredstur..ler..och Kalle ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|