Mitt Liv Som Fru Wallström..

Alla inlägg den 29 mars 2009

Av Wallström - 29 mars 2009 19:41

EXOTISK KASSLER


 ca 6 port:

500 g benfri kassler

1 purjolök

1 liten röd paprika

1 banan

1 liten burk ananasringar

1 liten burk mandarinklyftor

3 dl vispgrädde

1 msk curry

2-3 msk chilisås

1 1/2-2 dl riven ost


Gör så här:

1. Skiva kasslern ganska tunt, strimla purjolöken, kärna ur och strimla paprikan, skala och skiva bananen.

2. Låt ananas och mandariner rinna av. Skär ananasen i bitar.

3. Lägg kasslerskivorna i en stor form varvat med purjostrimlor. Fördela paprika och frukter över kasslern.

4. Blanda grädde, curry och chilisås och häll över.

5. Strö på den rivna osten. Gratinera 20-25 min i 200 grader.


Serveras med kokt ris.

Av Wallström - 29 mars 2009 19:26

RULLTÅRTA



3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


äpplemos, sylt, sockrade bär eller aprikospure.

+

1-2 msk strösocker till bakplåtspappret

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl och bakpulver. Bred ut på bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 250 grader i 5 minuter.

Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Bred på valfri sylt eller sockrade bär. Rulla ihop. Låt kakan svalna inlindad i bakplåtspappret med skarven neråt.

Av Wallström - 29 mars 2009 19:24

PASTASALLAD



Koka Pasta (valfri sort) ca 500g

2 paket fetaost
1 purjolök
400g rökt skinka
1½ gurka
2dl matlagningsgrädde


1: Skiva skinkan i tärningar, efter eget tycke lägg sedan i en stor bunke.
2: Skär purjolöken på mitten (längden) och skiva den sedan hyffsat tunnt. lägg sedan ner i samma bunke.
3: Hacka fetaosten i mindre bitar efter tycke och lägg i en mindre bunke. häll sedan ner matlagningsgrädden där och mosa lite försiktigt med en gaffel. (skall ej "mosas" utan mer mjuka upp lite.
4: Hacka gurkan i små tärningar och lägg i stora bunken.
5: Häll av pastan och häll ner i stora bunken, häll på fetaosten och matlagningsgrädden och blanda väl.

Av Wallström - 29 mars 2009 19:18

Ja vi är bjudna på dop på söndag, men vet inte om vi skall gå, hade ju tänkt åka till Skövde på fredag, på Lördag är det ju avtackning för en anställd hos Kalles pappa. Vet inte om vi skall gå men Kalle har iaf lovat. Och så fick vi idag reda på att dopet är tidigt på söndag, min bror och hans tjej fick ju en liten dotter strax efter jul. Och det där dopet har varit framflyttat ngr gånger så idag fick vi reda på att det är på söndag, lite kort varsel tycker då jag, så för oss blir det ju ett väldans farande fram och tillbaka, ska vi åka dit från skövde så är det ju nästan 20 mil liksom.. Så är nu alldeles kluven..

Av Wallström - 29 mars 2009 19:00

Ja idag har vi vart och hjälpt till på mammas och pappas auktion HELA DAGEN! Vi gick upp 6:30 men då ställde vi ju också om klockan så den blev 7:30, fixade iordning oss och åkte. Va hemma först vid 17-tiden igen, men det har vart kul, som belöning för hjälpen idag hade mamma köpte 2 stycken lampor, skenor med spotlights på som vi har önskat oss till källartrappen :-) Tack snälla MAMMA. Plus att pappa hade köpt en Cykel till Sebastian, det hade ju vi tänkt gjort nu till sommaren då hans har blivit alldeles för liten, så dagens slit var värt varenda minut..skrattar.. jag hade INTE räknat med nåt, så blev riktigt GLADA överraskningar.

Enda va väl att jag inte hunnit umgås med Kalle alls, för vi har fått vara på varsitt håll. Tyvärr va han tvungen att åka direkt vi kom hem, el ja vi lasta in så mycket det bara gick i bilen med grejer, sen for han..


Av Wallström - 29 mars 2009 18:47

Jag vaknade såklart innan 8, och kunde bara inte somna om. Så gick upp och plockade lite sen kvällen innan och lät Kalle sova tills klockan var 9:30, tyckte han behövde det!

Vi 12 tiden åkte vi på loppis, köpte dock bara 1 spel till Cecilia, helt nytt och inplastat, HUR MYCKET ÄR KLOCKAN? Ett bra och lärorikt spel, hon håller ju just nu förfullt på att lära sig klockan så passade perfekt.

Sedan åkte vi och storhandlade, passar på när man har tillgånge till bilen, annars får man ju springa som en tok och bära på dagarna. Åkte hem och fixade mat, blev Kalles mumsiga UNGSBAKADE LAX med potatis och örtagårdssås, bara smälte i munnen, va otroligt gott.. Under middagen ringde mamma och frågade om vi hade lust att komma upp och hjälpa dem att bära lite möbler, dem skulle ha auktion idag söndag. Så javisst efter maten åkte vi upp och bärde MASSA möbler, en stor lastbil helt fullsmockad...men vi han hem lagom till Robinson!


Som tack för hjälpen fick jag en skitfräck blomsterpedistal för plats med 3 blommor, den va gigantisk, men läcker. Plus en ljusstake från 50 talet, jättetuff, hann tyvärr inte ta bilder då dem åkte med Kalle hem i bilen idag, men kanske nästa vecka när vi är där!

Av Wallström - 29 mars 2009 18:42

Lämnade barnen vid 16:30 sedan gick jag och vilade en stundm trodde ju inte Kalle skulle komma förrens närmare 20 tiden, men ICKE! Vid 17.30 va han här min lilla älskling.. Så vid 18:30 åkte vi ut till torp och handlade lite mysmat på coop och så en flaska vin till.. Väl hemma blev det en STOR god räkmacka på man, och så då lite vin lagom till Let's Dance!

Jag PERSONLIGEN tyckte det va fel person som vann, VISST Magnus hade utvecklats jättemycket under dessa veckor/månader. Men Laila va ju faktiskt klart bättre, men det är ju en smaksak..

Blev en någorlunda tidig kväll för oss, runt 23 i säng då båda va väldigt trötta..


MEN EN HELT UNDERBAR MYSFREDAG VA DET!!! 

OM MIG!

KLOTTERPLANK

Fråga mig

3 besvarade frågor

KALENDER

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

MINA SENASTE INLÄGG

ARKIVET

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

ANDRA SIDOR JAG BESÖKER

RSS

UNIKA BESÖKARE PER DAG!


Ovido - Quiz & Flashcards