Mitt Liv Som Fru Wallström..

Alla inlägg under oktober 2009

Av Wallström - 11 oktober 2009 07:03

Dagen igår gick otroligt fort! Va ju uppe hos K:s föräldrar och städade lite, sedan tog vi utsidan och krattade och bara var, var ju jättefint väder igår även om det har var lite kallt!
Sedan åkte vi hem och förberedde middagen, gjorde 2 pajskal och ställde in i kylen, gick till affären och köpte lördagsgodis til barnen och hem och fixade klart middagen. Blev 2 pajer då barnen (eller egentligen cecilia, sebastian äter det mesta) inte äter det vi ville ha i våran paj. Så blev några matlådor att frysa in!


  


När vi kom till matbordet och skulle sätta oss, efter att pajerna fått svalna lite var det någon som redan hade bänkat sig, och det fattades lite ur ena pajen, ÄR DET NÅGON SOM SER SKYLDIG UT?!? Haha smulorna på hans tallrik avslöjade honom, även om han hade lagt tillbaka besticken fint den lille rackarungenFlört

Av Wallström - 10 oktober 2009 23:30

Ja nu har vi kikat klart på en film, var jättetrött och höll på att somna men piggnade till nu mot slutet när det började hända lite:-)

Och filmen var såklart:


  


JOHAN FALK - LEO GAUT


"Ett våldsamt krogkrig har blossat upp i Göteborg, och när en restaurangägares bil sprängs utanför en lågstadieskola har de kriminella passerat en gräns, anser GSI:s chef Patrik Agrell, speciellt eftersom han just lämnat av sina barn på samma skola. När Patriks kollega Johan Falk inser att en av krogarna som utsatts för hot ägs av en viss Leo Gaut, en gangster som Johan satte bakom lås och bom för tio år sedan (i filmen "Noll Tolerans"), återupptar han kontakten med den numera laglydige Leo för att få mer information. Det är starten på en rad hårda uppgörelser och hämndaktioner där både Johan och Leo, samt deras familjer, ställs inför svåra och obarmhärtiga beslut..."



Dem är okej dessa filmer, har ju själv bott i gbg ett par så man känner igen en del i filmerna och det är ju kul,  denna skiljde sig ju från dem 3 första lite mer och det var nog på tiden! 

Av Wallström - 10 oktober 2009 07:37

Jaha så vart det Lördag idag då, och det blir nog en väldigt lugn lördag hoppas jag för jag känner mig väldigt trött i kroppen idag, vet inte varför alls...och kalle har haft en lång arbetsvecka med alldeles på tok för många arbetstimmar så han behöver ta det lungt han med!


Ska åka upp till sjön och gå med Ludde sedan skall jag dammsuga hemma hos K.s föräldrar, dem kommer hem idag så kan vara kul att komma hem till ett rent ställe då vi har vart där uppe med Ludde en del. Och Kalles mamma åker till Paris med sitt jobb tidigt imorgon så hon varken orkar eller hinner fixa med sånt kan jag tänka..


Har ju hyrt film med så blir nog en sådan under dagen, en bra familjefilm som alla fyra kan njuta av...

Nä nu är det duschen och sedan är det en god frukost som gäller!

Av Wallström - 9 oktober 2009 20:31

  



* 25 g jäst
* 50 g margarin eller smör
* 1 ½ dl mjölk
* 2 krm salt
* 3 msk socker
* 3 ½ - 4 dl vetemjöl


Fyllning:

* 1 dl äppelmos
* 1 tsk vaniljsocker


Eller alternativ:


* (vaniljkräm)
* (fast sylt)


Garnering:

* Pärlsocker




Smula jästen i en bunke.

Smält matfettet och häll på mjölken.

Rör om och värm till fingervarmt/37°C.

Häll över jästen och rör tills den lösts upp.

Tillsätt socker och salt.

Blanda i mjölet lite i taget.

Klicka ut degen i bullformar.

Ställ dem på en plåt och gör en grop i mitten på bullarna.

Smaksätt äppelmoset till fyllningen med vaniljsocker, lägg på fyllningen i gropen på bullarna.

Låt jäsa i 30-40 minuter utan handduk.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.


ca 8 min i mitten av ugnen i 250 grader.

  

Av Wallström - 9 oktober 2009 20:28

Tillsist blev det bullarna med äpplemos, tyvärr hade jag inga passande formar kvar till dem så formarna blev på tok för stora, men det funkade ju ändå, dem gillades ialla fall och det är ju huvudsaken! Så nu finns det massa fika bröd i frysen!


  


Efter allt bak åkte vi upp till Kalles föräldrar och pusslade klart det sista på pusslet, dem kommer ju hem imorgon runt middagstid så vi ville bli klara tills dess och ja nu är 1500 bitar på plats..skrattar eller egentligen inte för nu är dem ju nedplockade igen..ler..


  

Av Wallström - 9 oktober 2009 15:46

Och här kommer blåbärsmuffins med strössel, barnen brukar gilla lite mer festliga och färgglada muffins! Egentligen brukar jag ha glasyr på dessa , men var slut på florsocker så då fick det bli så här i stället..


OCH DETTA ÄR RESULTATET:

  

Av Wallström - 9 oktober 2009 14:35

Nu var det dags för en plåt med muffins, Choklad/banan.. Det här receptet har jag blandat / mixat ihop själv, tagit lite från andra recept sedan lagt tll/tagit bort lite, alltid kul att prova sig fram..


RESULTATET AV DET:

  


Fick frågan om jag kan lägga ut recept på det jag bakar tidigare, skall försöka hinna med det ikväll annars blir det någon gång under helgen!

Av Wallström - 9 oktober 2009 14:07

Bullar kom det ur ugnen nu, med vaniljkräm, hallon och med blåbär!


RESULTATET AV DET:

 

  


I origanlreceptet skall det egentligen vara äpplemos, och det skulle jag med haft i men glömde av det helt enkelt;) Får se om jag hinner med en sats till!



OM MIG!

KLOTTERPLANK

Fråga mig

3 besvarade frågor

KALENDER

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

MINA SENASTE INLÄGG

ARKIVET

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

ANDRA SIDOR JAG BESÖKER

RSS

UNIKA BESÖKARE PER DAG!


Ovido - Quiz & Flashcards